اسباب بازی مناسب خردسالان، جوراب چین: یکی از مهارت هایی که کودکان خردسال، باید یاد بگیرند، مهارت تشخیص تفاوت ها و شباهت ها است. با بازی جوراب چین کودکان 2 تا 4 ساله می توانند تشخیص تشابه و تفاوت را تمرین کنند. کودکان بزرگتر نیز می توانند حافظه ی خود را تقویت کنند. برخی از بازی های پیشنهادی ما با این اسباب بازی مقرون به صرفه بدین قرار است:
1/ تشابه یابی:
2/ بازی حافظه:
3/بازی با اشکال روی کارت: بر روی کارت اشکالی با تعدادهای متفاوت چاپ شده است. بنابراین می توانید بازی شمارش را با آن ها انجام دهید و یا با تصاویری که می بینید، قصه بسازید.
4/ بازی نقاشی: یک کارت جوراب چین را به کودک نشان دهید و سپس آن را دور کنید و از کودک بخواهید هرقدر خاطرش مانده را نقاشی کند. الگوها، طرح ها و رنگ های متنوع روی هر کارت این کار را چالش برانگیز کرده است. با این بازی می تواند دقت کودک به جزییات را علاوه بر حافظه ی تصویری او افزایش دهید.
کارکردها
تولید کننده داخلی: هوگرگیمز
اینستاگرام: @houger games
اسباب بازى وانمودى نمدى كتابى- ادريس: پژوهش های روانشناسی بی شماری بر روی کارکردهای روانشناختی بازی های وانمودی و اهمیت آن در رشد و یادگیری کودکان صورت گرفته است. در مطلب فواید بازی های وانمودی، برخی از این موارد را برشمردیم. درست است که بازی های وانمودی/ نمایشی بدون هیچ ابزاری در هر زمان و مکانی قابل اجرا هستند، ولی ابزارهای مناسب می توانند بازی نمایشی کودک را لذت بخش تر، گسترده تر و پربارتر کنند. اسباب بازی ای که امروز معرفی می کنیم، یکی از این ابزارها است. اسباب بازی های کتابی شکل نمدی یک تولید کننده ایرانی که تِم های بسیار زیادی نیز دارد؛ این امکان را به کودک می دهد که صدها سناریوی مختلف را تخیل کرده و ساعت ها بازی کند. به خصوص، کارشناسان ما چند تِم را بیشتر توصیه می کنند. از آن جهت که بیشتر از سایر تِم ها، دست کودک را باز گذاشته اند تا تخیلش به هر سمت و سویی که مایل است پر بکشد. به علاوه، قابل حمل بودن این اسباب بازی های نمدی و شکل کتابی جمع و جور آن، باعث شده که بتوانید آن را با خود به هر فضایی که نیاز دارید کودک در آنجا آرام بنشیند و صبر کند، ببریید و بدین طریق یک تسبیح کمتر "بنشین"، "نکن"، "دست نزن" بگویید.
تولید کننده داخلی: ادریس
در نمونه ی بالا می توانید یخپال را باز کنید. قطعات غذا و میوه را از جیب های آن برداشته و در قابلمه بریزید و آشپزی کنید. نمک و پارچ آب نیز جدا شده و چسبانده می شوند.
در نمونه ی بالا، با ماژیک روی دندان ها را خط خطی می کنید و بعد با مسواک این خط ها را که به اصطلاح جرم دندان ها هستند مسواک زده و پاک می کنید. همچنین قطعات خوراکی سالم پازل های دو تکه ای هستند که با چسب مخصوص به صفحه چسبانده می شوند.
در نمونه ی بالا با مشاغل مختلف می توانید بازی کنید.
در تصویر بالا نمونه ی ابزار کار و خیابان ها را می بینید. همچنین جلد اسباب بازی های کتابی ادریس را مشاهده می کنید.
فواید بازی های بریز و بپاش: بازی های بریزو بپاش چیست؟ همانطور که از نام این بازی ها پیداست بازی هایی هستند که بریز و باش و کثیف کاری دارند. در این بازی ها از تمام حواس به ویژه حس لامسه برای اکتشاف استفاده می شود. در بازی بریز و بپاش فرصت دستکاری و شناخت ویژگی های مواد وجود دارد. هدف آن ساخت و تولید یک محصول نهایی نیست (برای مثال ساخت یک شکل خاص
معنادار همچون گلدان با سفال). بازی هایی همچون گل بازی آب بازی خیر اسلایم و ... . شاید حرف ما مایه تعجب شما باشد ولی بازی های بریز و باش فواید بسیاری دارند. فوایدی که شاید تصورش در نظر اول حتی دشوار باشد.
نمونه هایی از بازی های بریز و بپاش:
كاركردها:
بنابراین دفعه بعدی که کودک شما مشغول پرتاب ماکارونی به دیوار بود یا با دست های گلی به خانه آمد این موضوع را به یاد بیاورید که بازی های بریز و بپاش فواید رشدی زیادی برای او دارند. و برخی از این فواید در هیچ بازی دیگری تا این حد فرصت رشد نمی یابند. همچنین برای اینکه برای انجام این دست بازی ها ترغیب شوید می توانید آن ها را در حمام بالکن حیاط پشت بام
کنار دریا پارک طبیعت انجام دهید. یک سفره ی بزرگ مخصوص این بازی در نظر بگیرید که به جای زیرانداز از آن استفاده کنید. از رنگ های حلال در آب که به راحتی قابل شستشو هستند استفاده کنید. لباس های بچه را کم کنید یا لباسی مخصوص این بازی ها در نظر بگیرید. اگر باز هم نگران هستید از موادی که کمتر بریز و بژاش دارند استفاده کنید. همچون آب یخ برف حباب اسلایم
کیسه های حسی یا کیسه های فشردنی (در قسمت اسباب بازی بسازیم معرفی خواهیم کرد). و آخرين توصيه، خودتان نيز اين بازي ها را انجام دهيد چون براي شما نيز لذت بخش بوده و كاركردهاي بسياري دارد.
نمونه های بازی بريز و بپاش كه در سايت به تويز معرفی شده اند: كليك كنيد!
بازی های آموزش الفبا 6-دیکته نوشتن با نمک رنگی بودار
آب بازی با مصرف بهینه آب برای کودکان
بازی خنده دار لباس یخی تابستانی
چرا برف نمیاد؟ ساختمان های یخی
بازی نمادین با خمیر دست ساز برف بازي
بازی علمی شناور شدن + کاردستی 5 قایق: زمان خالی برای بازی علمی دارید؟ قبل از هر چیز بگذارید به این سوال پاسخ دهیم، تفاوت بازی علمی و آزمایش علمی چیست؟ با اینکه در هر دو یک مفهوم علمی به نمایش گذاشته می شود؛ در آزمایش علمی یک فرآیند مرحله به مرحله ی مشخص اجرا می شود و کودک آن را مشاهده می کند یا دستورالعمل های دقیق را خودش اجرا می کند و نتیجه را می بیند. ولی در بازی علمی کودک نقش منفعلانه ندارد. اجازه دارد متغیرهای جدید به فرآیند علمی وارد کند، متغیرهایی که ما در اختیار او قرار می دهیم یا خودش ایده ی آن ها را می دهد و دست کودک برای مداخله های جورواجور باز است. درست همانند دانشمندان خودش می تواند فرضیه بسازد و آن ها را بیازماید در نتیجه هم زمان بازی علمی بیش از آزمایش علمی است و هم بسیار لذت بخش تر است و چه بسا یادگیری بیشتری در آن محقق می شود.
بازی علمی شناور شدن: تعدادی از وسایل زیر را به همراه یک لگن یا قابلمه آب بزرگ در اختیار کودک قرار دهید. یکی از وسایل را در آب بگذارید که می دانید به زیر آب می رود و به او بگویید "اِ، رفت پایین" سپس یک وسیله دیگر در آب بگذارید و بگویید "اِ، نرفت زیر آب، روی آب موند" سپس بازی را به او بسپارید با گفتن جمله ی "به نظرت کدوم این ها می رن زیر آب یا روی آب می مانند؟" پس از اینکه تمامی موارد را امتحان کرد (اگر خودش هنوز پیشنهاد نداده بود) از او بخواهید وسایل دیگری در خانه را که دوست دارد امتحان کند، بیاورد (البته نظارت داشته باشید وسایل الکترونیکی یا موارد مشکل ساز دیگر را امتحان نکند.) هیچ توضیح علمی بیشتری مورد نیاز نیست. اگر کودک شما کمی بزرگتر است و خواستید بازی را پیشرفته تر کنید، نمک در اختیار کودک قرار دهید و به او بگویید "به نظرت نمک به آب اضافه کنیم ببینیم باز هم وسایل غرق می شوند یا نه؟". البته ممکن است پس از آن بخواهد شکر یا مواد مشابه را نیز امتحان کند، با اینکه بی اثر هستند ولی به او اجازه ی این کار را با مقداری آب جدید بدهید. مورد دیگری که می توانید اضافه کنید یخ است. با تغییر دمای آب (گرمتر یا سردتر شدن)، چگالی آن نیز تغییر می کند.
برای جذاب تر کردن بازی حداقل یکی از قایق های معرفی شده را به همراه کودک خود بسازید.
محدوده سنی: 2.5 تا 9 سال
وسایل مورد نیاز
1 لگن یا قابلمه بزرگ آب
1 سفره یا زیرانداز نایلونی (اگر در حمام یا تراس و حیاط اجرا نمی کنید)
اسباب بازی های پلاستیکی کوچک
اسباب بازی های چوبی کوچک
کاغذ رنگی
سکه فلزی
تکه پارچه
کلید
تیله
سنگریزه
تکه ای یونولیت
ملاقه
آهنربای روی یخچال
قایق هایی که معرفی کرده ایم
و سایر مواردی که خود کودک پیشنهاد می دهد.
نمک
یخ
-----
نکته ایمنی 1: سکه و کلید را قبل از استفاده بشویید.
نکته ایمنی 2: اگر تصمیم گرفتید با آب گرم نیز بازی را امتحان کنید، والدین نظارت کامل بر دمای آب برای پیشگیری از سوختگی داشته باشند.
نکته: لطفا تا حد امکان از آب کتری سرد شده که می خواهید دور بریزید (یا موارد مشابه)، برای این بازی استفاده کنید.
در این قسمت تعدادی از قایق های ساده ای را که می توانید به سادگی با وسایل موجود در منزل بسازید، معرفی می کنیم.
پيش تر در قسمت درباره بازي، به دفعات، درباره اهميت تقويت مهارت هاي حركتي ظريف دست كودكان سخن رانده ايم. (اهمیت تقویت مهارت های حرکتی ظریف، رشد حرکتی 1، رشد حرکتی 2). امروز اسباب بازي هايي را به شما معرفي مي كنيم كه به صورت تخصصي اين مهارت كودكان را تقويت مي كنند. نام اين اسباب بازي Activity cube/box و Activity board است. به معني جعبه فعاليت يا بورد فعاليت.يك توليد كننده داخلي انواع متنوعي از اين نوع از اسباب بازي ها را تحت عنوان گنجه و بومك با كيفيت بالا توليد كرده است. اين اسباب بازي هاي چند كاره براي استفاده در خانه، كلينيك ها، و خانه سالمندان و مهدكودك ها بسيار مناسب هستند. اسباب بازي گنجه يا جعبه فعاليت در حقيقت يك جعبه عمدتا چوبي در ابعاد متفاوت است كه در هر وجه آن فعاليت هاي زيادي تعبيه شده است. برخي از اين فعاليت ها از اين قرار اند: قفل ها، چرخ دنده ها، ماز (پيگيري مسير)، زيپ ها، پازل ها، بندهاي رنگي، پارچه هاي با بافت و جنس مختلف، چرتكه، آینه پلاستیکی، ساعت، جاگذاری اشکال، دوخت، جابه جايي مهره ها، تخته گچي، صداسازهایی همچون بوق، بلز و زنگ.
کارکردها:
بازی ریاضی با چفتوها 7: شبیه سازی
کارکردها
بازی ریاضی با چفتوها 1: الگویابی
بازی ریاضی با چفتوها 2: شبیه سازی
بازی ریاضی با چفتوها 3: الگویابی برای کودکان
بازی ریاضی با چفتوها 4: توالی برای کودکان
بازی ریاضی 5: الگویابی با چفتو نخ کردنی
بازی ریاضی با چفتوها 8: کد گشایی رنگ
بازی ریاضی با چفتوها 9: کدگشایی شکل
بازی ریاضی با چفتوها 10:مقایسه
بازی ریاضی با چفتوها 12: کسر شکل
بازي رياضي با چفتوها 13: كسر شكل ها
بازی ریاضی با چفتوها 6-تقلید: بسیاری از مهارت هایی که ما یاد می گیریم از طریق مشاهده و تقلید است. تقلید ماهرانه شامل دقت به جزییات می شود. مهارت تقلید کردن یکی از مهارت های آمادگی ورود به مدرسه است. این توانایی با بازی های ساده قابل تمرین است.
روش بازی: شکل 6 ضلعی را بردارید و جلوی خود قرار دهید (یا نخ کنید) و به کودک بگویید: "مثل من! این شکل را پیدا کن." در دور اول بازی اشکال کمی در اختیار او قرار دهید. اگر شش ضلعی رنگی غیر از آبی را برداشت، توجه او را به رنگ شکل جلب کنید. سپس یک دایره آبی بردارید و دوباره بگویید: "مثل من!" پس از مدتی کودک مهارت بیشتری خواهد یافت و می توانید شکلی را بسازید یا کارت هایی همچون تصویر در اختیار او قرار دهید و از او بخواهید که آن را به تنهایی بسازد. (محصول چفتو نخ کردنی به تویز در راستای برآورده کردن نیازهای آموزشی، در هر بسته بندی خود، از هر شکل و رنگ دو عدد قرار داده است.)
محدوده سنی: 3 سال به بالا
کارکردها
بازی ریاضی با چفتوها 1: الگویابی
بازی ریاضی با چفتوها 2: شبیه سازی
بازی ریاضی با چفتوها 3: الگویابی برای کودکان
بازی ریاضی با چفتوها 4: توالی برای کودکان
بازی ریاضی 5: الگویابی با چفتو نخ کردنی
بازی ریاضی با چفتوها 7: شبیه سازی
بازی ریاضی با چفتوها 8: کد گشایی رنگ
بازی ریاضی با چفتوها 9: کدگشایی شکل
بازی ریاضی با چفتوها 10:مقایسه
بازی ریاضی با چفتوها 12: کسر شکل
بازي رياضي با چفتوها 13: كسر شكل ها
اسباب بازی وسایل پزشکی دست ساز برای دکتر بازی بچه ها: پیش تر در مطالب بازی های تخیلی ، بازی های تقلیدی، بازی های نمادی در بخش درباره بازی و همچنین در مطلب اسباب بازی اجتماعی-جعبه ابزار کودک در بخش اسباب بازی مناسب درباره بازی های اجتماعی، تخیلی، نمادین توضیح داده ایم و اهمیت این بازی ها را خاطر نشان کرده ایم. اسباب بازی های مشاغل مختلف که برای کودکان ساخته شده اند، معمولا برگرفته از شکل واقعی آن ها هستند با این حال تا حدی شکل آن ها متفاوت از ابزار واقعی یا وسایل پزشکی و آشپزخانه حقیقی است. این یک جنبه مثبت است و تخیل کودک را فعال می کنند در نتیجه از این منظر بهتر از بازی کردن با وسایل اصلی هستند. اسباب بازی های تخیلی دست ساز به دلیل شباهت کم شان به ابزار های اصلی و انتزاعی تر بودن، حتی بیشتر از اسباب بازی های قابل خریداری تخیل کودک را به کار می گیرند و تفکر کودک را پرورش می دهند. به علاوه اینکه تجربه لذت ساختن، دارای نقش مهمی در رشد اجتماعی کودکان 4 تا 6 سال دارد. کارکرد دیگر بازی اجتماعی با وسایل پزشکی برای کودکان، تمرین روبه رویی با پزشک است که به کاهش استرس و ترس آن ها کمک می کند. زیرا ترس از ناشناخته ها اتفاق می افتد و همچنین کودکان از سرعت سازگاری کمتری نسبت به بزرگسالان برخوردارند. بنابراین با بازآفرینی مطب دکتر آرام آرام با فرآیندهایی که در آنجا اتفاق می افتد آشنا می شوند. در طول بازی به اندازه کافی فرصت سازگاری با اتفاقاتی که در مطب دکتر می افتد را دارند. به علاوه اینکه اینبار آن ها کنترل کننده فرآیند هستند و احساس قدرت می کنند، لذت می برند.
ایده های مطرح شده برای ساخت وسایل پزشکی برای دکتر بازی کودک که در زیر آورده شده اند، تنها برخی از ایده های بیشماری هستند که می توانید اجرا کنید.
گوشی پزشکی
وسایل مورد نیاز: 1 تِلِ موی سر یا 2 پایپ کلینر، روبان رنگی، چسب حرارتی یا مایع، نمد در دو رنگ (می توانید از پارچه یا درب پلاستیکی مایع لباسشویی نیز استفاده کنید.)، سوزن و نخ، پنبه و پارچه (اختیاری)
روش ساخت: یک سر روبان را به دور قسمت میانی تل چرخانده و بچسبانید یا بدوزید، یک تکه از یکی از نمد ها را به شکل قلب برش دهید و نمد رنگ دیگر را به شکل دایره و قلب را روی دایره بچسبانید. سپس دایره قلب دار نمدی را به انتهاب دیگر روبان بچسبانید یا بدوزید.
نکته: اگر سر دسته های تل انتخابیِ شما به قدری تیز است که ممکن است گوش کودک را اذیت کند، مقداری پنبه را داخل یک تکه پارچه گذاشته و دور سر تل بپیچانید و با چسب یا دوخت محکم کنید.
چسب زخم
وسایل مورد نیاز: نمد کرم رنگ، پارچه سفید رنگ، چسب پارچه دو طرفه نواری، چرخ خیاطی یا سوزن و نخ
روش ساخت: دو بیضی کشیده از نمد را برش دهید. آن ها را روی هم قرار داده و دور تا دور آن را چرخ کنید. کمی نری و مادگی چسب پارچه ای دو طرفه را در دو انتهای بیضی بدوزید. یک مربع از پارچه سفید رنگ را برش داده و در وسط بیضی بدوزید. چسب زخم شما آماده است.
فشار سنج
وسایل مورد نیاز: بادکنک، نمد یا پارچه آبی، روبان مشکی، چسب پارچه دو طرفه نواری، چرخ خیاطی یا سوزن و نخ، پارچه سفید و ماژیک
روش ساخت: بادکنک را کمی باد کنید (به تصویر دقت کنید) و در آن را گره بزنید. می توانید بادکنک را داخل یک تکه پارچه مشکی پیچیده و بدوزید یا به همین صورتی که می بینید، استفاده کنید. یک تکه نمد مشکی را برداشته، به شکل دایره ای کوچک برش دهید و روی آن یک پارچه سفید بدوزید. دور تادور این دایره سفید با ماژیک مشکی، خط های صفحه فشار سنج را بکشید و عددها را نیز کنار خط ها بنویسید. (می توانید به جای کشیدن با ماژیک با چرخ خیاطی خطوط را گلدوزی کنید) دو تکه نمد را به صورت مستطیلی کشیده (دور بازوی کودک را پیش از برش اندازه بزنید) برش بزنید و روی یکدیگر گذاشته و دور تا دور آن را چرخ کنید یا بدوزید. (بجای نمد می توانید از پارچه استفاده کنید و برای فرم گرفتن آن مقداری پنبه داخل آن بگذارید سپس دور تا دور آن را چرخ کنید). نر و مادگی چسب پارچه دو طرفه نواری را به دو عرض مستطیل بدوزید. بادکنک را با یک روبان یا یک نوار باریک نمد مشکی به نمد مستطیلی آبی وصل کنید. سپس یک تکه نمد یا روبان دیگر را نیز به دایره نشانگر فشار سنج متصل کنید.
کیف پزشکی
وسایل مورد نیاز: جعبه خالی، کاغذ رنگی بزرگ یا کاغذ چسبی رنگی یا کاغذ کادو، کاغذ رنگی قرمز و سفید، لنت
روش ساخت: جعبه را با کاغذ رنگی آبی (یا چسب رنگی یا کاغذ کادوی رنگی) کاملا بپوشانید. دو تکه لنت را از قسمت چسب دار به یکدیگر چسبانده سپس دو سر این دو لنت چسبیده به یکدیگر را به جعبه بچسبانید تا دسته کیف شما را شکل دهند، دسته دیگر را نیز به همین شکل بسازید. حالا با کاغذهای رنگی علامت به اضافه پزشکی را بریده و بر روی در جعبه بچسبانید.
چند چوب بستنی و آمپول مصرف نشده بدون سوزن نیز می توانید به کیف وسایل پزشکی کودک اضافه کنید.
منبع عکس ها:
معرفی 6 بازی چسبونکی: در این مطلب، بازی هایی را معرفی می کنیم که خاصیت چسبندگی در همه آن ها مشترک است.
وسایل مورد نیاز: چند تیله، چسب دو رو
محدوده سنی: 6 سال به بالا
روش بازی: چسب دو رو را روی لبه یک میز بچسبانید. بازیکن در طرف دیگر میز قرار می گیرد. بازیکن تیله ها را یکی یکی به سمت چسب قل می دهد. هدف بازی این است که تیله ها به چسب بچسبند و از روی آن رد نشوند.
نکته اجرا: اگر چسب دو رو نداشتید، چسب یک رو را به نحوی روی میز قرار دهید که قسمت چسبان آن رو به بالا باشد و دو طرف آن را با تکه چسب دیگری به میز بچسبانید.
کارکردها
وسایل مورد نیاز: چسب دو رو، کارت های مقوایی
محدوده سنی: 5 سال به بالا
روش بازی: چسب دو رو را دور تا دور بازیکن، از گردن تا مچ پا، همچون یک مومیایی ببندید. کارت ها را روی زمین بریزید. بازیکن باید با غلت زدن، در زمان یک دقیقه، حداکثر کارت ممکن را جمع آوری کند.
نکته اجرایی: اگر در یک مهمانی جشن تولد از کاغذ پران شادی استفاده کرده اید. در آخر تولد می توانید از این روش برای جمع آوری خرده های کاغذ رنگی از روی زمین، استفاده کنید.
کارکردها
وسایل مورد نیاز: چسب دو رو، پولک (یا خرده کاغذ رنگی)
محدوده سنی: 3 سال به بالا
روش بازی اول: چسب دو رو را دور دست بازیکن بچسبانید. پولک ها را روی میز پخش کنید. بازیکن باید با زدن دستش بر روی پولک ها، آن ها را جمع کند.
روش بازی با گروه های بزرگ (محدوده سنی 6 سال به بالا): افراد را گروه بندی کنید. اگر در هر گروه بر فرض 6 نفر قرار داشتند، چسب را به دور دست دو نفر بچسبانید و چهار رنگ پولک روی میز پخش کنید و 4 لیوان به رنگ های پولک ها، روی میز بگذارید. دو نفر پولک ها را جمع می کنند و 4 نفر دیگر گروه باید پولک های جمع آوری شده را در لیوان های رنگی مخصوص به خود بریزند.
کارکردها
وسایل مورد نیاز: چسب پهن، دورریز خرده کاغذ زرورق های سبک
محدوده سنی: 4 سال به بالا
روش بازی اول: چسب را به صورت تار عنکبوت در یک درگاه بچسبانید. تکه های کاغذ (یا هر شی سبک دیگر) را مچاله کرده و به سمت تار عنکبوت پرتاب کنید. هدف بازی این است که زرورق ها به چسب ها بچسبند.
روش بازی دوم: هدف بازی این است که زرق هایی که پرتاب می کنید از بین منافذی که در بین چسب ها وجود دارند، به سلامت عبور کنند و نچسبند.
کارکردها
وسایل مورد نیاز: وازلین، پنبه گرد یا منگوله (پام پام) کوچک، مقوا و کاغذ رنگی
محدوده سنی: 5 سال به بالا
روش بازی اول (روش ساده تر): دو میز را با فاصله چند متری از یکدیگر قرار دهید. روی هر کدام یک بشقاب کاغذی قرار دهید. روی یکی از بشقاب ها پنبه یا منگوله کوچک بگذارید. مقداری وازلین به بینی بازیکن بزنید. بازیکن باید خم شود و بدون دخالت دست بینی خود را به پنبه بزند تا پنبه به آن بچسبد، سپس به میز دیگر برود و آن را در بشقاب کاغذی دیگر بگذارد.
روش بازی دوم (روش سخت تر): صورت یک حیوان یا انسان را با مقوا و کاغذ رنگی بسازید و روی دیواری در ارتفاع متناسب با قد بازیکنان بچسبانید. مقداری وازلین به بینی بازیکن بزنید. بازیکن باید پنبه یا منگوله را با بینی، بدون دخالت دست، برداشته و به سمت صورتک روی دیوار حرکت کند و آن را در محل بینی بچسباند.
روش بازی سوم (سخت ترین): همانند روش دوم است، با این تفاوت که چشم های بازیکن را می بندید.
کارکردها
- شادی، لذت، هیجان
- خود کنترلی
- ادراك فضايي
- تمركز
- تحمل ناکامی
- تمرین مهارت حل مسئله
- پرورش خلاقیت
وسایل مورد نیاز: منگوله (پام پام کاردستی) سایز متوسط سبک، ربان به طول 18 تا 20 سانتی متر، چسب مایع، وازلین
محدوده سنی: 8 سال به بالا
روش بازی: منگوله را به یک سر ربان بچسبانید. سر دیگر ربان را بین دندان ها قرار دهید. مقداری وازلین به بینی بازیکن بزنید. هدف بازی این است که بدون دخالت دست و تنها با حرکات بدنی به ویژه حرکات سر و تاب دادن منگوله آن را بینی خود برسانید، به نحوی که به بینی تان بچسبد و نیفتند.
کارکردها
- شادی، لذت، هیجان
- خود کنترلی
- ادراك فضايي
- افزایش سرعت عمل
- تمركز
- تحمل ناکامی
- تمرین مهارت حل مسئله
- پرورش خلاقیت
بازی صبر برای کودکان-کفتر، کَف تَر: در این مطلب، یک بازی برای افزایش صبر در کودکان به شما معرفی می کنیم. بزرگسالان اغلب از صبر کم کودکان شکایت می کنند. در وهله اول باید توضیح دهیم که این مسئله در کودکان کاملا طبیعی است و اقتضای سن آن ها است. علت این صبر کم در کودکان این است که صبر از توانایی شخص در بازداری از محرک ها، خواست ها، نیازها و ... نشات می گیرد. مرکز این بازداری در قسمت پیش پیشانی مغز می باشد که این بخش از مغز نه تنها قبل از تولد رشد کامل نیافته بلکه تا سن 30 سالگی رشد آن به درازا می انجامد. بنابراین کاملا طبیعی است اگر صبر یک مرد 40 ساله بسیار بیشتر از یک نوجوان 15 ساله باشد. حالا این سوال شاید برای شما پیش بیاید که اگر برای افزایش صبر، رشد مغز نیاز است و رشد مغز زمان بر است، اساسا چگونه بازی می تواند سبب افزایش صبر شود؟ بازی، فعالیت های مختلف و تمرین (به عبارتی محیط فرد) در تعامل با رشد مغزی می توانند در افزایش صبر و بازداری بسیار موثر باشند. به همین علت دو کودک همسن ممکن است از لحاظ صبر بسیار باهم متفاوت باشند. بنابراین انتظار نداریم کودکان به اندازه یک بزرگسال صبور باشند ولی با بازی و تمرین می توانیم با فرآیند تدریجی، قدری صبر آن ها را افزایش دهیم.
محدوده سنی: 3 سال به بالا +بزرگسالان + افراد مبتلا به طیف اختلالات اتیسم، بیش فعالی و نقصان توجه، اضطرابی، کم توان ذهنی، نابینا، ناشنوا و...
روش بازی کفتر، کَف تَر
کارکردها
همانطور که احتمالا حدس زده اید، هیجان این بازی بسیار بالا است و یک بازی سریع، مناسب زمان هایی که تایم کمی برای بازی داریم، می باشد. هر شخص باید تا تاس کفتر نیاورده، صبر کند، احتمالا به علت سرعت بالای این بازی صبر، زمان صبر بیش از حد تحمل کودکان نخواهد بود و همچنین صبر کردن آن ها مستلزم این است که هیجانات بسیار زیادی را در خود نگه داشته و به اصطلاح بازداری کنند که با آوردن تاس کفتر و زدن دست خود بر آب تمام این هیجانات را به یکباره تخلیه کرده و این بهترین پاداش و تقویت برای صبر آن ها است.
نکات اجرایی
نکته 1: بهتر است این بازی را در حیاط و پارک انجام دهید، خصوصا اگر به خیس شدن فرش ها و وسایل دیگر حساس هستید. اگر حساس نیستید می توانید یک نایلون بزرگ روی زمین بگذارید و در کاسه نیز آب کمی بریزید.
نکته 2: دهانه ی کاسه به قدری بزرگ باشد که کف دست بازیکنان در آن بتواند جای بگیرد.
نکته 3: برای اینکه تاس کاغذی شما بر اثر خیسی، خراب نشود، می توانید دور تا دور آن را با سلفون یا هرگونه نایلون شفاف دیگر بپوشانید.
نکته 4: اگر در مهمانی یا فضای سبز هستید و ناگهان به فکر انجام این بازی افتاده اید، می توانید بجای تاس از هر روش قرعه کشی دیگر استفاده نمایید. برای مثال تعدادی اسمارتیز با رنگ ها مختلف را در کیسه یا ظرفی که داخل آن دیده نمی شود بریزید و تعیین کنید که اسمارتیزهای قرمز، کفتر محسوب می شوند. هر شخص به صورت رندم یک اسمارتیز برمیدارد و اگر قرمز بود کف دستش را بر آب می کوبد./ همچنین می توانید 6 سنگ یا صدف با اندازه های تقریبا مشابه جمع کنید و مشخص کنید که فلان سنگ یا صدف، کفتر محسوب می شود. سپس هر شخص چشم خود را میبندد و هم گروهی اش سنگ ها را جلوی او میچیند و او باید با انگشت خود به یکی از سنگها اشاره کند.